Havuz Aydınlatması Hakkında Bilgi

14-02-2021 22:05
Havuz Aydınlatması Hakkında Bilgi

Havuz aydınlatma sistemleri ile sahip olduğunuz havuzu mini bir tatil köyü formuna getirebilirsiniz. Havuz alanını aydınlatarak büyülü bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Havuzun aydınlatılmasında amaç, havuzun güzel ve işlevsel bir hal almasının yanında evin de güzel görünmesidir. Yapacağınız doğru ışıklandırmalar ile havuzda yüzmeseniz dahi muhteşem görselin tadını çıkarabilirsiniz.

Elbette ki havuz aydınlatmasistemlerinde güvenlik ön planda tutulmalıdır. Bu kapsamda gerekli tedbirler alınarak söz konusu sistemlerin kullanılmasında fayda vardır.


Havuzun Etrafındaki Aydınlatma Ekipmanları Nerede Olmalıdır?

Havuz manzaranız aydınlatma ekipmanlarının havuzun etrafına nasıl yerleştirildiğine bağlıdır. Bu kapsamda söz konusu malzemeleri havuzun etrafında görmek istediğiniz yerlere döşetebilirsiniz. Havuz peyzajlarından istifade ederek aydınlatma sistemine görsel anlamda katkı sağlayabilirsiniz. Bu kapsamda çim, çiçek, kaya, çömlek, çöl peyzajları bile tercih edilebilir. Havuzun iç ve dış mekânına yerleştirilen aydınlatma ekipmanları genellikle şu kısımlara yerleştirilir.

·        Havuzun merdivenleri

·        Havuzda yürüme bölgeleri ve yolları

·        Havuzun duvar kısımları

·        Suyun bulunduğu kısımlar

·        Havuzun çevresi

·        Veranda ve pergola kısımları

·        Ağaç ve bitkilerin üzeri

·        Havuz çevresindeki heykel ve süslemeler

·        Oturma bölgeleri

·        Bahçe yataklarının üzeri

Havuz bölgesinde aydınlatma ekipmanları kullanarak çok önemli avantajlar elde edebilirsiniz.

·        Havuza giden yolun aydınlatılmasını sağlayarak özellikle geceleri havuzun daha güvenli kalmasını sağlayabilirsiniz.

·        Zemin aydınlatmaları, havuz alanındaki görünümün güzelleştirilmesi için ideal bir uygulamadır.

·        Havuz bölgesindeki bitki ve bahçe ekipmanları aydınlatılarak görsel bir şölen oluşturulabilir.


Havuz Aydınlatma Efektleri

Herhangi bir mekânda belli unsurların vurgulanması için aydınlatma ekipmanları kullanılır. Açık alandaki değerli bir bitki ya da öğenin özelliklerini vurgulamak için havuz bölgesinde aydınlatma malzemelerine ihtiyaç vardır. Havuz bölgesi ya da peyzaj kısmında kullanılan DMX ışıklar ile havuz bölgesinde hem romantik bir atmosfer yaratabilir, hem de havuzun tasarım özelliklerini ortaya çıkarabilirsiniz. Havuzdaki aydınlatma ekipmanlarını senkronize etmek için DMX sisteminden istifade etmek gerekir. Söz konusu sistem nispeten pahalı olsa da kullanmaya değer olduğuna emin olabilirsiniz.


Havuzun Etrafının Aydınlatılması

Havuz sahipleri ya da işletmecileri doğal olarak öncelikle havuzun su altı kısmının aydınlatılmasını isterler. Fakat havuzun güvenliği açısından etrafının aydınlatılması çok önemlidir. Söz konusu aydınlatma, estetik açıdan da çok güzel bir atmosfer oluşturacaktır. Bu durumu göz önünde bulundurarak havuzun etrafına beğendiğiniz aydınlatma ekipmanlarını döşetebilirsiniz. Söz konusu durumun ekstra avantajlarından biri de havuzda ışık arayan böceklerin de suyun etrafında toplanması engellenmiş olacaktır.

Havuz aydınlatma sisteminin kurulması için zahmetli bir elektrik sisteminin kurulmasına ihtiyaç yoktur. Havuzun etrafının aydınlatılmasında göz önünde bulundurulması gereken öğeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

·      Parlak ve karanlık bölgeler arasında dengenin kurulması

·      Havuzun dokusunda kullanılan renk ve şekiller

·        Zemin, duvar ve havuz nesnelerinin aydınlatılması

·        Havuz suyunun berraklık seviyesi

·        Havuz suyunun aydınlatılmasına özel önem verilmesi

·        Çevrenin aydınlatılması

·        Çok renkli aydınlatmaların kullanılması


Havuz Veranda Aydınlatması

Havuzun etrafı da aktivitenin yoğun olduğu alanlardandır. Yer üstü yönlendirme ışıkları, havuz yolunun aydınlatılması için harika bir fikirdir. Işığın çarpması gibi problemlerle misafirlerinizin rahatsız olmasına yönelik çeşitli tedbirler alabilirsiniz.

Havuzun zemin kaplamasının beton olduğunu düşündüğünüzde aydınlatma için armatürlerden faydalanabilirsiniz. Armatürleri ağaçlara monte ederek etkili bir aydınlatma mekanizması kurabilirsiniz.


Mehtap

Havuz aydınlatma fikirleri içinde ağaç ve çatı kısımlarına aydınlatma ekipmanları monte etmeyi de sayabiliriz. Söz konusu bölgelerin aydınlatılması havuz bölgesine ay ışığı yansıması, yani mehtap havası verecektir. Ay ışığında yüzmeyi ya da kahve içmeyi herkes sever muhtemelen.

Havuz bölgesindeki tüm objelerden istifade ederek harika aydınlatma fikirleri ortaya çıkarabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.