Havuz Kloru- Havuz Dezenfektanı

Havuz Kloru- Havuz Dezenfektanı

 

 

 

Sağlık Bakanlığından ONAYLI Havuz Kimyasalları

SİNADAPOOL&DREAMPOOL

Havuz Kloru Çeşitleri;

Toz klor (%56 Toz klor ,SİNADAPOOL&DREAMPOOL %90 Toz klor )

Granül klor (%56 Granül klor ,%90 Granül Klor )

Tablet klor ( %90 Tablet klor )

Multi Tablet Klor ( %90 Multi Tablet klor ) Triplex

Sıvı klor ( Sodyum Hipoklorit )

Türkiye de ve Dünya da en çok kullanılan ve en ucuz sıvı klor çeşitidir.
Sinada klor ve Dreampool klor %12-16 arasında aktif klor içerir. İnorganik yapıya sahip üründür.
Depolama alanına dikkat etmemiz lazım Bu sebepten ötürü ürünümüzün aktifliğinin azalmaması için Saklandığı ortamın serin ve ışık almayan yer-gölge olması gerekir.
Sıvı klor'un depo ömrü kısadır. 2 ay içinde tüketilmelidir. Bu süre zarfında aktif klor miktarı azalarak %7 lere kadar düşebilir.(klor gazı olarak uçar-bidonlarda şişme görülür, bidonun kapağı biraz gevşetilerek gaz boşaltılmalıdır)
Sinada klor ve Dreampool klor ürünümüzün Saklandığı ortamda asitlerle birlikte muhafaza edilmemelidir.
Metal aksamlara korozif etkisi vardır.
Sinada ve Dream Sıvı Kloru Sağlık Bakanlığından Onaylıdır.  Sağlık Bakanlığı Onaylı Havuz Kimyasalıdır.
Türkiye oldukça fazla tercih edilen İki Havuz Kimyasalı Markası'dır.
Havuz suyumuzun pH değerini yükseltir ve asit sarfiyatını artırır.(12-13 pH değerine sahiptir)
Sinada sıvı klor ve Dreampool Sıvı klor ürünümüzün Sıvı olması nedeniyle otomatik dozajlama sistemleri için ideal ve kullanışlıdır. Elle dozajlamada aktif klor oranı tam olarak bilinmediğinden ve zamanla aktif klor oranı düştüğünden hassas dozaj lama imkanı yoktur.
Dozaj lama enjektörlerinde zamanla kireçlenme yapıp tıkanmalara sebep olabilir.Sık sık temizlik yapmayı gerektirir. Bu nedenle besleme hattına asit enjektöründen sonra monte edilmesinde yarar vardır.
Kullanırken gaz maskesi ve eldiven kullanılmalıdır.
100m3 havuz suyunun klor seviyesini 1ppm yapmak için %12 lik sıvı klordan 1kg kullanmak Havuz suyumuzun ideal değerleri için yeterlidir.
Stabilizatör (siyanürik asit) içermediğinden kapalı havuzlarda kullanılır.Açık havuzlarda güneş ışığında çabuk uçacağından tercih edilmez.
İdeal kullanım alanı otomatik dozaj sistemi olan kapalı havuzlardır.

%65- %70  Kalsiyum Hipoklorit

İnorganik stabilizatörüz klordur. Toz, granül ve tablet formlarda bulunur.
%65-70 aktif klor içerir,
Depolama ömrü uzundur, depolama esnasında aktif klor oranı değişmez.
pH değeri (11-12) yüksek olduğundan suyun pH değerini yükseltir.
Kalsiyum içerdiğinden dolayı suyun kalsiyum değerini artırır, uzun kullanımda enjektörlerde tıkanma yapabilir. Alkalinite değeri 120ppm üzeri sularda uzun süre kullanımda suda bulanıklık yapabilir.
Genellikle kapalı havuzlarda (stabilizatör içermediği için) tercih edilir. Sağlık standartlarına en uygun klordur. Toz veya granül formları elle dozajlıma ve seyreltilmesi halinde otomatik dozajlama makinelerinde de kullanılır. Seyreltme için  100lt klor bidonuna azami 5lt kalsiyum hipoklorit konulması yeterlidir. Çok yoğun seyreltide kalsiyum hipoklorit sıvı klor gibi çabuk uçacaktır. Ayrıca kalsiyum kalıntıları fazlalaşacaktır. Seyreltme esnasında toz kloru çok iyi karıştırıp ayran kıvamına getirmek ve süzerek dozaj bidonuna koymak tıkanmaları önler. Bu esnada mutlaka eldiven ve gaz maskesi kullanınız.
Aktif klor oranının yüksek olması ve siyanürik asit içermemesi nedeniyle şok klorlamada da tercih edilir. Tablet formda olanlar klor dispanserinde veya klorinatörlerde kullanılır.
100m3 havuzda 1ppm serbest klor elde etmek için %70 lik kalsiyum hipokloritten 140 gr kullanmak yeterlidir.
İdeal kullanım alanı; Elle veya Otomatik dozajlı kapalı havuzlar, klor şoklamaları
 
Sinada %56 Havuz kloru ( %56 Toz klor , %56 Granül klor )

Stabilizatörü (siyanürik asit içerir) organik klor çeşididir. Toz ve granül formdadır.
%55-56 oranında aktif klor içerir. Pahalı bir klor türüdür.
Suda hızlı çözünür.
Depolama ömrü uzundur, pH değeri nötr olduğundan suyun pH değerini değiştirmez.
Klorun güneşte etkisinin azalmasını önlemek amacıyla içine stabilizatör eklenmiştir. Dolayısıyla açık havuzlar içindir.
Kapalı havuzlarda kesinlikle kullanılmaz. Açık havuzlarda bir süre kullanılır. Stabilizatörün yükselmeye başlamasıyla inorganik klorlara dönülmelidir.
Kullanım süresince her gün sudaki siyanürik asit miktarı ölçülmelidir. Stabilizasyon için (klorun güneş ışınlarından korunması) havuz suyunda 20-30ppm arası siyanürik asit idealdir. Daha yüksek oranlardaki stabilizatör aktif klor miktarını düşürmeye başlar. Stabilizatör (siyanürik asit) seviyesi 100 ppm üzerine çıktığında suda klor kilitlenmesi denilen olaya sebep olur. Yani ne kadar klor atarsanız atın klor iş yapmaz ve suda mikrop ürer. Böyle durumda suyu büyük oranlarda ,100 ppm üzerinde ise tamamen yenilemek gerekir.Taze su alındıkça siyanürik asit oranı düşer.( Stabilizatör oranını %10 düşürmek için havuz suyunun %10 miktarında yenilenmesi gerekir.)
 %56 toz klor granül klor Diklor izosiyanürat
Sinada ve Dream markaları Sağlık Bakanlığı Onaylı havuz kimyasalları'dır.
Diklor izosiyanürat şoklamada  kullanılmaz,kullanıldığı taktirde suda aşırı miktarda siyanürik asit biriktirir.(1 kg diklor isosiyanurat  100m3 havuz suyundaki siyanürik asiti yaklaşık 5 ppm artırır )
Genelde elle kullanım için çok uygundur. Otomatik dozaj ünitelerinde kullanmak için oldukça iyi  eritilmelidir. 100lt dozaj bidonu için 15-20 kg diklor izosiyanürat  eritilerek süzüldükten sonra bidona boşaltılır.Bidonun kalanı su ile tamamlanır.Bu işlem esnasında mutlaka eldiven ve maske kullanılmalıdır.
100m3 havuz suyunda 1ppm klor seviyesi elde etmek için %55 diklorizosiyanurattan 178gr kullanmak gerekir
İdeal kullanım alanı elle veya otomatik dozajlı açık havuzlarda kısa süreli olarak,inorganik klorlarla değişimli olarak kullanılmalıdır.
 
Sinada %90 Granül Toz klor Trikloroizosiyanurik asit %99
Aktif klor %90

Stabilizatörlü (siyanürik asit içerir) organik klor çeşididir.Toz ve granül ve tablet formdadır.
% 90 oranında aktif klor içerir.Pahalı bir klor türüdür
Havuz suyunda %56 Toz Klor ürününe göre daha yavaş çözünür.
Tablet klor ve Multi tablet formları dispenser ve klorinatörle kullanım içindir.
%56 lık diklor isosiyanürata göre daha az stabilizatör içerir.
Depolama ömrü Sıvı klor ürününe göre uzundur.
pH değeri 2-3 arasında olduğundan uzun kullanımda Havuz suyunun pH değerini bir miktar düşürebilir.
Açık havuzlarda kullanımı uygundur.Havuz suyu ilk doldurulduğunda ilk şoklamada da kullanılabilir.
100m3 havuz suyunda 1 ppm klor seviyesi elde etmek için %90 Toz Klor yaklaşık 110 gr kullanılır.
Otomatik dozaj ünitelerinin  dozaj bidonlarında toz formu iyice eritilerek ve süzüldükten sonra kullanılır.Bu işlem esnasında eldiven ve gaz maskesi kullanmak gerekir.100 lt dozaj bidonuna 10kg triklor eriterek koymak yeterlidir.Kalan kısma su eklenir.
İdeal kullanım alanı elle veya otomatik dozajlı açık havuzlarda kısa süreli olarak,inorganik klorlarla değişimli olarak kullanılmalıdır.Açık havuz ilk şoklamasında da kullanılabilir.
Tablet formları suda yavaş çözünme özelliği nedeniyle kış kapaması uygulanan veya bir müddet kullanılmayacak açık havuzlarda dispenser içinde kullanılır. Skimmer sepetlerinde kulanmamak gerekir.

Biz Havuz-market Online Mağazası olarak her zaman müşterilerimize gerçek kalitede, sağlıklı ,en uygun fiyatlı , ucuz ve en avantajlı Havuz Kimyasallarını, Havuz Temizlik Ekipmanlarını, Havuz Malzemelerini, Havuz Lambalarını, Havuz Pompalarını, Havuz Filtrelerini, Havuz Mozaiklerini, Havuz Robotlarını temin etmeye çalışıyoruz. Uzun zamandır bu sektör üzerinde yapmış olduğumuz tedarik çalışmaları, sektör içerisinde güçlü bir el olmamızı sağlamıştır. Sizler de başta Havuz kloru(Toz klor, Sıvı klor,Tablet klor,Multi Tablet klor)olmak üzere diğer malzeme ihtiyaçlarınız için internet sitemizi, Online Havuz-Marketimizi ziyaret edebilirsiniz. Saygı ve sevgi ile hoşçakalın diyor Esen kalınız efendim.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.