Havuz Yapım Fiyatları

21-02-2021 13:21
Havuz Yapım Fiyatları

Havuz yapım fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter söz konusudur. Havuzun maliyeti, havuz sahibi olmak isteyen kişinin zevkine, taleplerine ve havuz özelliklerine göre farklılıklar gösterir. Kimi havuzlar düşük fiyatlara mal edilirken bazıları da lüks sınıfında olup oldukça yüksek fiyatlara mal olur.

Piyasadaki her üründe olduğu gibi havuz malzemelerinde de fiyatın ürünlerin kalitesine göre değiştiğini görebilirsiniz. Havuz malzemelerinin hangi kalitede kullanıldığına göre havuz yapım maliyeti belirlenecektir.

 

Havuz Yapım Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Havuz yapmak için öncelikle havuzun bir proje ekseninde yapılması gerektiğini belirtmek gerekir. Bu kapsamda hazırlanan proje kapsamında aşağıdaki kriterler hesaplanarak havuzun maliyeti hesaplanabilir.

·       Havuzun şekli ve niteliği

·       Havuzun ebatları

·       Havuzun tasarımsal özellikleri

·       İnşa safhasında kullanılan ekipmanların kalitesi

·       Havuz yapımında kazma işleminden doğacak hafriyat işlemleri

·       Havuz yapımında dökülecek betonun masrafı

·       Havuz yapımının her aşamasında kullanılan işçilik giderleri

·       Havuz çevresinin düzenlenmesi için yapılan harcamalar

 

Havuz Fiyatları Ne Kadardır?

Betonarme havuzlar inşa edilirken bulunduğunuz şehre göre farklı maliyetlerin ortaya çıkması çok normaldir. Çünkü kullanacağınız malzemelerin fiyatı bulunduğunuz şehrin özelliklerine göre farklılıklar gösterebilir. Ayrıca betonarme havuz yapılırken bir kısım yasal izinler almak zorunda kalabilirsiniz.

Beton havuzlar yapılırken kazı alanı doğru şekilde belirlenip kazı alanının içine beton dökülerek işe başlanır. Betonarme havuzlarda sıva ve şap atma gibi işlemler de mevcuttur.

Yerli üretimle imal edilen havuz malzemelerinde dahi hammadde yurtdışından temin edildiği için havuz yapım fiyatları USD ya da Euro olarak belirlenir. Havuz yapımı için maliyet hesabı yapılırken bu para birimleri ile maliyet analizi yapmak çok daha gerçekçi bir fiyat ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Fikir edinmeniz açısından 10x5 m boyutunda bir havuz inşa edecekseniz havuzun yüzey alanı 50 m2 olacaktır. Söz konusu havuzun inşasında ne kadar lüks sınıfında malzeme kullanıldığına bağlı olarak havuz maliyeti 10 bin ila 30 bin USD arasında değişir.

Tabi yukarıda belirtilen fiyat çok ucu açık bir fiyat aralığıdır. Bu kapsamda fiyat, kullanılan havuz aksesuarları, dezenfekte ve filtrasyon sistemi gibi etmenlere bağlı olarak değişecektir.

Havuz yapım fiyatları daha düşük olsun istiyorsanız prefabrik havuz çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca prefabrik havuz çeşitleri, bakım açısından da çok pratik şartları barındırır. Ortalama 45 m2 boyutundaki bir prefabrik havuzu 12 bin USD maliyetle inşa edebilirsiniz.

 

Havuz Ekipmanları Neleri Kapsar?

Havuz ekipmanları, Bir havuzun yapılması ve düzenli olarak faaliyet göstermesi için gerekli olan tüm malzemeler havuz ekipmanı olarak adlandırılır. Havuz maliyetleri hesaplanırken göz önünde bulundurulması gereken ana maliyet kalemlerinden biri de havuz ekipmanları olmalıdır. Bu kapsamda kullanılan havuz ekipmanları'nı şu şekilde sıralayabiliriz.

·       Havuz filtre sistemleri

·       Tuz klor jeneratör sistemleri

·       Havuz devir daimini sağlayan pompalar

·       Havuz ısıtma sistemleri

·       Havuz ölçüm ve test ekipmanları

·       Havuz temizlik malzemeleri

Havuz ekipmanları ürünlerine buraya tıklayarak kolaylıkla ulaşabilir ve güvenle satın alabilirsiniz. Yüzey alanı 50 m2 olan bir havuzun etrafını da düşündüğümüzde taşma kanalı ile birlikte 75 m2’ye ulaşacaktır. Doğal olarak havuzun çevresi için de bakım malzemelerine ihtiyaç duyulacaktır. Söz konusu bakım ekipmanlarının maliyeti de yaklaşık 3 bin USD civarında bir fiyata mal olacaktır. Aksesuar ve dezenfeksiyon sistemlerinin de maliyet kalemlerine eklenmesi ile birlikte fiyatlar doğal olarak değişecektir.

 

Havuzda Kullanılan Aksesuarlar Nelerdir?

Havuz yapım fiyatları hesaplanırken yapım esnasında kullanılan aksesuarlar da hesaba katılmalıdır. Aksesuar türleri tek tek düşünüldüğünde ucuz malzemeler gibi görünse de havuzun genelini düşündüğümüzde söz konusu malzemeler büyük gider kalemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğal olarak söz konusu malzemeler havuz yapım fiyatlarını artıracaktır.

·       Havuz merdiveni

·       Havuz aydınlatma ekipmanları

·       Havuz temizlik ekipmanları

·       Havuz fıskiye sistemleri

·       Havuz boyaları

·       Atlama rampaları

·       Havuz kaydırakları ve oyuncakları

·       Havuz perde sistemleri

 

Havuz Bakım Malzemelerinin Fiyatları Nelerdir?

Havuzun inşa safhasından sonra havuz bakım malzemelerine ihtiyaç duyulacağı unutulmamalıdır. Havuz işletmeciliğinde temel gider kalemleri elektrik, sürekli bakım malzemeleri ve havuz kimyasallarıdır. Her havuz bakım malzemesinin bakım ve kimyasal maliyetleri farklıdır.

Aşağıda sayılan üç tipte havuz bulunur.

·       Prefabrik havuzlar

·       Betonarme havuzlar

·       Vinil astarlı havuzlar

Yukarıdaki havuz türlerine göre havuz için kullanılan havuz bakım malzemeleri de farklı niteliklerde olacaktır. Siz de bütçenize uygun, iyi bir maliyet analizi ile havuz sahibi olabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.