Toz Klor, Havuz Kloru, Uygun Fiyat

07-08-2020 04:42
Toz Klor, Havuz Kloru, Uygun Fiyat

Toz Klor


Havuzlar için gerekli olan kimyasallardan biri de toz klor olarak karşımıza çıkıyor. Firmamızca tablet, sıvı ve toz şekillerde klor satışı yapılmakla birlikte %90 ve %56 oranlarında gronüler klor ürünleri bu yazımızda inceleyeceğiniz. Havuz kloru adı verilen ürünler kimyasal madde olmakla birlikte asıl amaç havuzdaki dezenfeksiyonu sağlamaktır. Havuz sahipleri ya da işletmeler tarafından havuzların temizlenmesi ve yüzme için elverişli hale gelmesi amacı ile kullanılan kimyasallardan olan toz klor bakteri ve algleri yok etme özelliğine sahiptir. Tuzlu suyun elektrolizi sayesinde üretilen bu kimyasal çeşitli bakterilerin hücre duvarlarında tahribat oluşturmakla görevlidir. Daha sonra alg, yosun gibi farklı mikroorganizmaların oksitlenmesine yardımcı olur.

 

Havuz Kloru Ne İşe Yarar?


Özellikle açık havuzlar yüzücüler dışında çevresel etkenler sebebi ile de kirlenmektedir. Çevre eksenli olarak toz ve yosun oluşumu meydana gelen havuzlar hijyenik olmayacak ve aynı zamanda sularında bulanık bir görünüm oluşacaktır. Havuz suyu sıcaklığının fazla olması da bu mikroorganizmaların kolayca çoğalmasına yardımcı olacaktır. Toz klor düzeyinin uygun seviye kullanılarak suyun ısısının ayarlanması gerekiyor. Havuz suyu içinde bulunan virüsler de aynı zamanda insan sağlığını tehdit ediyor ve hastalıkların farklı kişilere bulaşmasına yol açıyor. Ayrıca bu virüsler birleşerek mutasyona uğruyor ve çok farklı bir yapıya geçerek enfeksiyonlara sebep olabiliyor. Havuzların yosun ve zararlı mikroorganizmalara karşı korunması noktasında görevli olan toz klor ürünlerini firmamızdan temin edebilirsiniz.


Toz Klor Fiyatları


Toz klor suya atıldığında suyun PH değerinde bir yükselme gözleniyor. Bu da mikroorganizmaların dirençlerinin kırılmasına sebebiyet veriyor. Yapısı bozulan yosunlar beyaz bir renk alırken zamanla da yok oluyor. Suyun klor seviyesinin ise norma düzeyde olması ile bu yosunlar ölmeye başlar. Su şayet birkaç saat dahi olsa toz klor kimyasalından mahrum kalırsa içinde yosunlaşma başlayacak demektir. Havuzların dezenfekte edilmesi için kullanılan bu ürünlerdeki en belirgin özellik ise oksitlemedir. Böylelikle havuz suyu daha uzun süre temiz kalır. Havuz kimyasalları bölümünden klora ulaşarak fiyatlar hakkında detaylı bilgi alabilir, klor sipariş ederek havuzların temizliğini kolay ve etkili bir şekilde sağlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.